Veranda Bouwen Zonder Vergunning

Published Feb 05, 22
5 min read

Verandabouwers Noord Limburg

Breng een bezoekje aan onze showroom en bestel je Veranda

Als u ervoor kiest om uw palen in de grond te plaatsen i. p.v. op de stenen te bevestigen, kunt u beter eerst gaten kuilen graven van 60 tot 80 cm diep Als u uw palen in een gat in de grond heeft geplaatst, kunt u voor de stevigheid ook wat beton in het gat storten.

Een bouwfirma inschakelen Zoals u wellicht doorheeft is het bouwen van een veranda beste een behoorlijke klus. Indien u niet zelf uw veranda wilt bouwen, maar dit liever uitbesteedt dan schakelt u een aannemer of bouwbedrijf in. Via Bia Construct komt u direct in contact met aannemers bij u uit de regio (verandabouwer).

Bia Construct heeft meer dan 25 jaar ervaring in de bouw, daar profiteert u van! .

Stel je voor. Je zit onder je overkapping met een heerlijke koffie. De zon schijnt, maar de koude wind waait eronder door. Niet alleen je koffie, maar ook jij koelt snel af. Je loopt naar binnen en denkt: had ik nu maar glazen schuifwanden… Niet getreurd, want in een korte tijd tover jij jouw fraaie terrasoverkapping om tot een tuinkamer met glazen schuifwanden.

Zelfs met twee linkerhanden kun jij het schuifwandensysteem zelf installeren. Met deze blog helpen wij jou in 6 stappen om dit zelf voor elkaar te boksen. Zo geniet jij voor je het weet van deze duurzame oplossing voor jouw terrasoverkapping. En het mooie: geen ‘professional’ die eraan te pas hoeft te komen.

In deze video zie je stap voor stap eenvoudig hoe jij een glazen schuifwand systeem monteert. In 6 stappen je glazen schuifwand gemonteerd Voordat je nu ijverig aan de slag gaat met je klushanden leggen we je de stappen hieronder één voor één uit. Handig om uit te printen en erbij te pakken.

Zeker als het om klussen gaat. Ga dus niet te snel aan de slag, maar bereid je eerst goed voor en lees je in. Dit bespaart je achteraf een hoop tijd. Om je hierbij te helpen, stellen we een aantal essentiële voorbereidingsvragen. Zo weet je wat voor jouw situatie van toepassing is.

Veranda Bouwen Op Dakterras

De bevestigingsmiddelen die je nodig hebt voor de bovenrail, onderrail en U-profielen t. b.v. de zijaansluiting zijn namelijk afhankelijk van het type ondergrond (staal, beton of hout). Is de fundering op die plek goed of moet ik daar eerst aanpassingen in doen? De fundering voor een glazen schuifwand is belangrijk, maar niet ingewikkeld.

Een snelle en makkelijke manier om dit te verwezenlijken is het gebruiken van een ‘’kokerfundering’’. Dit is een aluminium koker die je onder de rail in de grond legt. Welke afmetingen heb je nodig? Hoeveel sporen zou je willen? En wat voor overlap heb je nodig voor de glazen schuifwanden? Bij de glazen schuifwanden van Deponti zijn glaspanelen verkrijgbaar met inbouwhoogte van 200 tot 250cm en een breedte van 64, 82 of 98cm.

Moderne aluminium veranda in NinoveModerne, zwarte veranda aanbouw in Lokeren

Het enige wat je nog hoeft te doen, is het uitdraaien van de loopwielen aan de kopse kant. Stap 3: Voormonteren van het glaspaneel Plaats een glaspaneel stabiel en horizontaal op werkhoogte. Bijvoorbeeld op een tafel of op bokken. Leg iets tussen de ondergrond en het glaspaneel om beschadiging te voorkomen.

Nu moet het H-profiel met de open zijde over het U-rubber geschoven worden. Een gouden tip is om wat afwasmiddel of Glassex uit te smeren over het U-rubber van het glaspaneel. Dat maakt het gemakkelijker. Herhaal de bovenstaande stappen voor alle glaspanelen. Stap 4: Monteren van boven- en onderrails. Meet de inbouwbreedte van de bovenrails bovenaan de dagopening.

Teken de inbouwbreedte op de bovenrail en zaag af op de juiste lengte. Teken de boorgaten af in het hart van het profiel. Begin 10cm uit de kant en teken de volgende gaten 70-90cm van het vorige gat af. Vervolgens boor je gaten van ø4mm en verzink je de gaten ø8mm aan de onderzijde.

Plaats de bovenrail tegen de bovenzijde van de dagopening en controleer of dit zo waterpas staat. Schroef vervolgens de bovenrail aan het gootprofiel of bovenbalk vast. Het soort bevestigingsmiddel is, zoals eerder beschreven, afhankelijk van het type ondergrond. Herhaal alle bovenstaande stappen ook voor de onderrail. Het enige waar je op moet letten is dat je bij het monteren van de onderrail ervoor zorgt dat de sleuf voor waterafvoer zich aan de buitenzijde bevindt.

Van Der Bauwhede   Moderne veranda te Zedelgem op maat gemaakt door…Van Der Bauwhede Moderne veranda in Torhout

Belangrijk hierbij is om steeds het juiste ‘spoor’ voor het glaspaneel te kiezen. Pak het eerste glaspaneel en steek deze in het 1e spoor in de bovenrail. Laat vervolgens het glaspaneel zakken op hetzelfde spoor op de onderrail. Herhaal deze stappen tot alle glaspanelen in de rail zijn geplaatst. Stap 6: Afstellen van de glaspanelen Je bent er nu bijna.

Principedetails Verandabouw

In sommige gevallen is de ondergrond namelijk niet helemaal gelijk, waardoor dit af kan wijken. Gelukkig is het goed afstellen van de glaspanelen erg eenvoudig. Dit doe je door met een kruiskop schroevendraaier de loopwielen op de juiste hoogte in te stellen. Gedaan? Dan is jouw glazen schuifwand klaar. Tijd om te genieten! Glazen schuifwand opties Je kunt je glaswand nog mooier en comfortabeler maken.

Deze profielen kunnen op de muur of zijkant gemonteerd worden voor een nette afwerking en vangen een eventueel raar zicht bij een scheve muur op. Zonder handvaten krijg je al snel last van vieze vingerafdrukken wanneer je de glazen schuifwand open of dicht wil schuiven. Voorkom dit door een handvat toe te voegen aan de glazen schuifwand.

Strakke moderne veranda keuken in GentModerne veranda te Péruwelz

Deze zorgen voor een winddichte afwerking en stabiliseren en ondersteunen de glaswanden bij het verschuiven. ‘Meenemers’ zorgen ervoor dat alle panelen, bij het open of dichtschuiven van de glaswand, automatisch worden meegenomen. Zo kun je de gehele wand eenvoudig openen of sluiten. De meenemers zijn variabel in het profiel te monteren, waardoor je zelf kunt bepalen waar je de panelen wilt laten overlappen.

Aan de slag! Fluitje van een cent toch? We wensen je veel klusplezier! Mocht je er nou toch niet uitkomen, vragen hebben of direct willen kopen? Neem snel contact op met een bij jou in de buurt en vraag informatie en een offerte aan! .

Interieuradvies van J-Line

Navigation

Home

Latest Posts

Table De Pique-nique Extérieure

Published Jun 07, 22
8 min read

Ronde Houten Picknicktafel

Published Jun 06, 22
8 min read